Heltäckningsmattan är ett golv som fortfarande är mycket populär idag. Framförallt konkurrerar heltäckningsmattan mot golv som har hårda ytor såsom parkett, keramik/kakel, och lyx vinyl, men mattor förblir en produkt som nästan alla fortfarande har i flera rum i hemmet. Den värme som mattan ger är oslagbar jämfört med andra golvalternativ.

Just i sovrum är heltäckningsmattan extra populär, eftersom sovrummet är det rummet vi ofta går i utan strumpor och då känns ett mjukt och ombonat, varmt golv skönt direkt mot fötterna.

Heltäckningsmattor fram till mitten av 70-talet, till och med fram till 1982 då asbest totalförbjöds, kan innehålla asbest och de bör givetvis rivas ut och bytas mot dagens moderna heltäckningsmattor, vilka varken innehåller asbest eller framkallar allergier. En matta binder damm, vilket gör att damm inte yr runt i rummet, som det kan göra på andra hårdare golvytor.

Många drar sig för att lägga heltäckningsmattor eftersom de brukar vara lite svårare att rengöra jämfört med hårdare golv. En annan problemfaktor är rädslan för att behöva lägga om hela golvet ifall smuts inte går få bort från mattan, eller om mattan får en annan skada. Mattplattor är en webbutik som löser problemen med städ och rädslan många kan ha för att behöva riva upp hela heltäckningsmattan vid skada.

Alternativet med mattplattor gör det nämligen möjligt att byta ut en liten del av mattan, precis som kakel ifall det råkat bli skada eller smuts som inte går få bort.

Heltäckningsmatta sovrum
Via länken ovan hittar ni väldigt stort utbud utav mattplattor. Mattplattorna är otroligt exklusiva. Se bild nedan för inspiration i exempelvis ett sovrum..
heltäckningsmatta sovrum

Kommentarer